POLIITTINEN TOIMINTANI

 

Miksi Keskusta? Keskusta on arvokartalla keskellä kuten enemmistö suomalaisista. Siksi.

 

Sain ensimmäisen kosketukseni Keskustaan isovanhemmiltani. Heidän arvonsa perustuivat alkiolaisuuteen, Keskustan perustaja Santeri Alkion ajatuksiin; edistyksen kannattamiseen ja heikoimmistaan huolehtimiseen. 

 

Olin jo nuorena aktiivinen keskustelija ja kiinnostunut politiikasta. Opiskeluaikoina kuitenkin muu harrastus- ja järjestötoiminta vei mukanaan politiikan sijaan. 

 

Poliittisen oivallukseni koin vuonna 2015, kun palasin takaisin lastensuojelutyöhön työskenneltyäni välillä vientiteollisuudessa henkilöstöpäällikkönä. Työryhmämme kehitti lastensuojelutyötä ja kävimme yhteiskunnallista keskustelua palveluista ja niiden järjestämisestä. 

 

Minusta tuntui, että moni asia kaipasi muutosta. Apua tarvitsevien ja työntekijöiden ääni ei kuulunut riittävästi päätöksenteossa. Lisäksi vuodet henkilöstöpäällikkönä olivat opettaneet kokonaisvaltaista hyvinvoinnin vaikuttavuutta. Kahvipöytäkeskustelut eivät auttaneet, vaan oli lähdettävä rohkeasti mukaan poliittiseen toimintaan.    

 

Ystäväni pyysi minua mukaan Espoon Keskustan toimintaan ja vaikuttamaan sosiaali- ja terveystoimen asioissa. Ajattelin, että lähden tutustumaan tähän vaikuttamisen kanavaan ja sille tielle jäin. Löysin Keskustasta yhteiskunnallisen vaikuttamisen paikkani ja yhteisön, johon oli mukava tulla ja jäädä. 

Toimin Keskustan Espoon kunnallisjärjestön johtokunnan jäsenenä vuosina 2016-2017 ja puheenjohtajana lokakuusta 2017 alkaen. Puheenjohtajakauden alussa lupasin uudistaa Espoon Keskustaa, kuunnella ihmisiä ja päivittää toiminnan tämän ajan espoolaisten näköiseksi.

 

Järjestötoiminnan keskiössä olivat osaavat ja asiantuntevat johtokunnan jäsenet ja luottamushenkilöt, joiden kanssa oli innostavaa kehittää toimintaa. Pääministeripuolueen vastuu ja asukasluvultaan Suomen suurimman kunnallisjärjestön puheenjohtajan työn laaja-alaisuus oli ajoittain haastavaa. Tämä oli kuitenkin erinomainen politiikan oppikoulu kaikkinensa. Luovuin tehtävästä vuodenvaihteessa 2018-2019 tyytyväisenä kokemaani ja ilolla paikkani seuraajalleni luovuttaen. 

Olin kuntavaaleissa 2017 ensi kertaa ehdolla ja tulin valituksi Espoon kaupungin varavaltuutetuksi ja sosiaali- ja terveyslautakunnan jäseneksi. Olen lautakunnan ainoa sosiaalityöntekijä ja voinut hyödyntää lapsi- ja perhepoliittista sekä sosiaalityön asiantuntijuuttani kuntapolitiikassa.

 

Yhteistyö muiden puolueiden kanssa on ollut hyvää ja rakentavaa. Sijainti poliittisella kartalla keskellä on ollut erinomainen paikka sanoittaa hyvinvointipolitiikkaa ja sen vaikutuksia kokonaisvaltaisesti; ihmisen hyvinvointi on sijoitus yhteiskuntamme tulevaisuuteen. 

Espoon kuntapolitiikassa olen voinut edistää itselleni tärkeitä asioita ja nähnyt miten rakentava parlamentaarinen yhteistyö kantaa hedelmää. Päätös lähteä eduskuntavaaliehdokkaaksi on ollut hyvä jatkumo kuntapolitiikasta valtakunnan politiikkaan.

 

Eduskunta tarvitsee arjen asiantuntijoita ja rohkeita yhteiskunnan rakentajia. Sosiaalityöntekijänä kuulen, kuuntelen ja teen töitä hyvän arjen edistämiseksi. Ammatillinen taustani on erinomainen alusta yhteisten asioiden hoitamiseksi. Siksi olen hyvän arjen tekijä. 

 

VALTUUSTOALOITTEENI

21.1.2019 Valtuutettu Ryynänen ym. Lapsille, nuorille ja vanhemmille tukea some-turvallisuuden vahvistamiseksi

https://www.espoo.fi/fi-FI/Espoon_kaupunki/Paatoksenteko/Valtuusto/Aloitteet

 

15.10.2018 Valtuutettu Ryynänen ym. Lapsivaikutusten arviointi Espoon päätöksentekoon 

https://www.espoo.fi/download/noname/%7BB1805728-B0A3-4F6F-AB9D-FFB105DF5AA5%7D/108843

 

20.11.2017 Valtuutettu Ryynänen ym. Selvitys lastensuojelun työntekijöiden tilanteesta 

https://www.espoo.fi/download/noname/%7B1598C1F9-F493-481D-9C63-AF1F94873C69%7D/97441

© 2018 by Arja Ryynänen